e-gården

Gårdsslakteri, gårdsbutik och sommarkafé

Gårdsbutik


Vi har en liten gårdsbutik med försäljning av kött, charkvaror, lammskinn och gårdsägg. Allt kött kommer direkt från det egna gårdsslakteriet. Vi har även ett eget rökeri där vi förädlar korv och rökta produkter.

I butiken finns även ett utbud av lokalproducerat från aktörer i närområdet så som honung, saft, rapsolja m.m.


Lammkött
Är ett ljusare kött som är naturligt mycket mört. Lammköttet har en ädel smak och det räcker ofta att krydda endast med salt och peppar. Vill man smaksätta ytterligare så passar vitlök, rosmarin och andra örter väldigt bra.
Allt vårt lammkött kommer från den egna gården eller andra lammproducenter i närområdet.


Hitta hit? Karta finns här


Eldrimner Certifierat Mathantverk© innebär att vi använder i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala här på gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.Denna gårdsbutik, med tillhörande rökeriavdelning byggdes under 2019 med stöd av Leader Gästrikebygden och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.


 


Samtal